LA PELA DEL SURO I LA SORPRESA D’ALMEDÍJAR
Ruta guiada a peu pel Parc Natural de la Serra d’Espadà.
Endinsant-nos pel barranc de la Mosquera descobrim el seu paisatge immens i selvàtic fins a la masia homònima, antic centre de producció de suro. Després d’un senzill descens pel barranc d’Almazor, arribarem a l’antiga població morisca d’Almedíjar, famosa per les seves deus, els seus formatges ecològics fabricats de manera tradicional (amb flor de card) i els seus vins negres, els quals estan ja aconseguint justa fama. Tot això ho podrem degustar abans de finalitzar l’activitat a l’hora de dinar.
La pela del suro a Eslida. Foto: cedida per ITINERANTUR
Zona: Parc Natural de la Serra d’Espadà, Castelló.
Dirigit a: Famílies, adults, grups d’estudiants i altres, sèniors…
Temporada: La millor època és entre juny i setembre, per coincidir amb la pela del suro. No obstant, l’activitat es pot realitzar durant tot l’any.
Paraules clau: Alzines sureres, sostenibilitat real, paisatge, vi i formatges, Serra d’Espadà, etc.
Més informació: www.itinerantur.com