RUTA SURERA PEL MASSÍS DE LES GAVARRES

Una proposta per descobrir i gaudir el massís de Les Gavarres, un entorn en el que es concentra una gran quantitat d’atractius relacionats amb el món del suro.

Et proposem un cap de setmana explorant el massís de Les Gavarres amb el seu suau i ondulat relleu, cobert gairebé completament per un dens bosc mediterrani que s’estén fins a la vora del mar; coneixerem de primera mà com es realitza l’extracció del suro en un ambient d’aparença selvàtica i les tasques de gestió d’una finca surera amb segles d’història, plena de valors etnogràfics. Així mateix, entendràs l’impacte social i econòmic d’aquest producte a la regió visitant el Museu del Suro i una prestigiosa fàbrica de taps de suro natural. Completarem el cercle visitant algunes de les bodegues més singulars, ecològiques i sostenibles, i gaudint del vi més emblemàtic de la zona, el cava. Tot això des de la comoditat d’un encantador allotjament en un dels seus tranquils i fascinants pobles medievals.

Ruta surera pel massís de Les Gavarres. Foto: cedida per Two Birds One Stone

Zona: Massís de Les Gavarres, Girona.

Dirigit a: Famílies, adults, grups d’estudiants i altres, sèniors…

Temporada: Tot l’any.

Paraules clau: Massís de Les Gavarres, senderisme i rutes per Les Gavarres, gastronomia Girona, vi Empordà, suro, Museu del Suro Palafrugell, boscos alzines sureres, Girona, etc.

Més informació: www.twobirdsonestone.es