VIVÈS

A dos kilòmetres de l’autopista (sortida de Boulou) cap a Céret, a la dreta, una carretera serpenteja cap a les colines d’Aspres i travessa meravellosos boscos de suros i alzines.

Si reduïu la velocitat, de cop, podeu veure un conill europeu, una perdiu i fins i tot un senglar creuant.

En aquesta naturalesa salvatge, il·luminada pel sol, plena d’aire pur, immersos en l’aroma de la farigola, de romaní, esclata l’alegria d’una primavera que floreix: escombres daurades, o la dolçor d’una tardor: vinyes violetes, fulles groguenques.


Vivès. Foto: Mairie de Vivès

 

QUÈ VISITAR?


Vivès. Foto: Mairie de Vivès

És en aquest entorn on Vivès ha sabut mantenir lo típic d’un poble català, amb els seus carrers estrets i empinats, les seves cases amb excel·lents façanes de pedra antiga adornades amb “CAYROUX”, els seus sostres amb teules roges, com el seu ajuntament, restaurat al més pur estil català.

A la plaça, una bonica font ens ofereix aigua preciosa i única a Aspres.

En el centre del poble s’alça el campanar de la petita església restaurada (segle XII): en ella podrem visitar un magnífic retaule i la seva lipsanoteca.

En el carreró sense sortida que voreja l’església s’amaga una típica plaça on es pot descansar a l’ombra de les oliveres. 

 

QUÈ FER?

Ruta nº 12: Sender de Vivès

Aquest camí us portarà a descobrir paisatges únics. Situat en el flanc sud-est d’Aspres, el poble de Vivès i els seus voltants son el bressol d’una notable vegetació. Cistus de Montpellier, ginebre, ginesta d’escorpí, bruc i inclús alzina floreixen en un paisatge airejat i assolellat. Les suredes envolten i acullen el bonic poble. El contrast és fort entre el paisatge mediterrani que ens dóna la benvinguda i el del massís proper del Canigó.

Les indicacions us proporcionaran informació sobres les crestes i els pics que us envolten al llarg d’aquest recorregut. S’indiquen els massissos de les Albères i el Canigó, el pic Neulous i inclús el pic Saint Christophe i la Roc de France. També seguireu els passos de l’Home i les seves cultures al llarg de les vinyes en les quals els petits grans de moscatell d’Alexandria brillen sota els raigs de sol. Si esteu atents, els camins d’argila revelaran els secrets de la fauna local a través de petjades d’un porc senglar o una guineu.

Durada: 2:45h

Distància: 10km

Indicacions: groc

Desnivell: 243m

 


Sureda a Vivès. Foto: Lluís Català

 

INSTITUT MÉDITERRANÉEN DU LIÈGE

L’Institut Méditerranéen du Liège fou creat el 1993 a Vivès per promoure i defensar el suro i les seves aplicacions. Aquest institut també és un formidable centralitzador d’estudis tècnics, informes de conferències i unificador d’actors del sector surer.

La trobada dels productors de suro, especialment durant VIVEXPO (esdeveniment biennal que té lloc a Vivès), permet coordinar accions a favor de la producció i promoció d’aquest material, posant en comú els seus coneixements, reflexions, tant pel desenvolupament econòmic del sector com pel desenvolupament i aprofitament sostenible de les suredes.

OFERTA TURÍSTICA

Per últim, una casa de camp, harmoniosament condicionada com a hostal, us donarà la benvinguda en un marc català: L’HOSTALET DE VIVÈS, la meca de la gastronomia catalana.

Serenitat, aire pur, passejades relaxants, aquests són els actius d’aquest indret que us convidem a descobrir, aquests són els encants de Vivès, sovint anomenat “JOIA D’ASPRES”.

 

MÉS INFORMACIÓ

MAIRIE DE VIVÈS
3 rue de la Mairie
66490 Vivès
T. 0468832080
F. 0468835549
mairie.vives@orange.fr

HORARIS
Dilluns: de 13:30h a 17:00h
Dijous: de 9:00h a 12:00h

 

Fonts: Mairie de Vivès