VENDAS NOVAS

Vendas Novas, municipi de l’Alentejo ubicat al districte d’Évora, és el tercer major aglomerat urbà de la zona i el que més ha crescut durant les últimes dècades a l’Alentejo, comptant amb prop de 12.000 habitants.

Està constituït per dos nuclis (Vendas Novas i Landeira) i set aglomerats urbans – Vendas Novas, Landeira, Bombel, Afeiteira, Piçarras, Nicolaus i Marconi – ocupant una àrea total de 223 km2.

En termes patrimonials, el municipi de Vendas Novas, tot i la seva recent història, posseeix un conjunt de patrimoni erudit, exemple del qual és l’edifici on es troba instal·lat el Regiment d’Artilleria nº 5, antic Palau Reial, manat construir pel rei D. João V, i que allotja també un museu militar. Son també referència el Palau i la Capella do Vidigal (segle XIX), i un conjunt de capelles i esglésies que daten del segle XVI.


Municipi de Vendas Novas

 

Municipi de Vendas Novas

QUÈ VISITAR I FER?

Us aconsellem visitar la Capella Reial del Palau das Passagens, actualment capella del Regiment d’Artilleria nº5. En aquest sentit, és interessant també el Museu de l’antiga Escola Pràctica d’Artilleria, creat per l’escola el 4 de desembre de 1992. Com a visita obligatòria, el jardí públic de Vendas Novas, que fou inaugurat el novembre de 1993; i per últim, no deixeu de conèixer també el museu etnogràfic i agrícola del grup de danses i cantaires dels pioners de Vendas Novas.

Si el que busqueu és relaxar-vos, us aconsellem un passeig per les piscines municipals i per la biblioteca municipal, situada junt al jardí públic.

 

 

CURIOSITATS…

A més de tota la gastronomia que caracteritza la cuina de l’Alentejo, arrelada també al municipi, Vendas Novas té un secret que fa que el visitant vulgui sempre tornar. Quan estigueu a la ciutat, aneu a la zona de Boavista, entreu a qualsevol cafè o restaurant i demaneu una deliciosa Bifana (bistec de porc), amb marca registrada des de l’any 2011.

Vendas Novas i les seves tradicions conviden a despertar els sentits. Els sabors de la seva gastronomia i productes locals, i el coneixement de la seva artesania típica de l’Alentejo, així com la simplicitat i la dedicació dels seus habitants, vetlla per la preservació de la seva identitat cultural i tradicional.

Les matèries primes són obtingudes de la gran quantitat de productes que la terra ofereix: les hortes, extenses pinedes i boscos de suro, carn de porc i llet d’ovelles criades en llibertat, la cura de les vinyes… els productes finals són sostenibles, de proximitat i gran qualitat.

Gastronomia: “Bifanas de Vendas Novas” (bistec de porc), molles, sopes, guisats i estofats… i com a dolç local, les magranes.

Artesania: Treballs amb suro, fusta, en fulla de ceba i camises; pintura i embelliment de porcellana, taulells i ceràmica, teixits i teles; pintura a l’oli; brodats; joieria i bijuteria.

Productes locals: Vins, embotits, mel, formatge fresc, fruites (en especial taronges) i pinyons.

D’altra banda, a Vendas Novas es celebren vàries activitats durant tot l’any, però la més destacada és la Festa Major, que té lloc el 7 de setembre.

 

OFERTA TURÍSTICA

El municipi de Vendas Novas presenta una oferta variada en termes de restauració i també d’allotjament.

GUIA DE TURISME I OCI

 

MÉS INFORMACIÓ

Município de Vendas Novas
Av. Da República
7080-099 Vendas Novas
T. 265 807 700
geral@cm-vendasnovas.pt
www.cm-vendasnovas.pt

 


Municipi de Vendas Novas

Fonts: Informació facilitada pel Município de Vendas Novas.